Tartă cu piersici şi glazură de vanilie
Dacă ai prin frigider câteva piersici şi nu vrei să se strice, atunci poţi prepara ceva dulce, cum este o tartă cu piersici şi glazură de vanilie.
De ce ai nevoie pentru tartă cu piersici şi glazură de vanilie
Pentru aluat
250 g făină
75 g zahăr pudră
1 praf de sare
100 g unt
Pentru crustă
250 g făină
100 g zahăr brun
1 praf de sare
6 linguri unt
½ linguriţă esenţă de vanilie
Pentru umplutură
4 piersici mari
50 g zahăr brun
3 linguri amidon
1 praf scorţişoară
1 praf de sare
Pentru glazură
200 g zahăr pudră
½ linguriţă esenţă de vanilie
1 praf de sare
6 linguri lapte
Cum se prepară tarta cu piersici şi glazură de vanilie
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Pentu aluat, amesteci făina cu sarea şi un praf de sare. Adaugi untul topit şi frămânţi până când se omogenizează. Întinzi o foaie, pe care o aşezi în tavă şi o dai la cuptor până când se rumeneşte pe margini. Laşi aluatul să se răcească.
Între timp, pentru crustă, amesteci făina cu zahărul brun şi sarea. Adaugi untul topit şi esenţa de vanilie şi frămânţi până când se omogenizează.
Descojeşti piersicile şi le tai cubuleţe. Scurgi sucul lăsat şi le amesteci cu zahărul brun, amidonul, scorţişoara şi sarea. Aşezi umplutura peste blat şi deasupra presari bucăţi din aluatul de crustă. Dai la cuptor 45-50 de minute, până când se rumeneşte. Scoţi şi laşi tarta la răcorit.
Freci zahărul pudră cu restul ingredientelor şi torni glazura peste tartă.
Sursa foto http://www.mybakingaddiction.com