Tartă cu spanac
Tarta cu spanac este gustoasă, hrănitoare și perfectă pentru orice moment al zilei.
Ingrediente
Pentru umplutură
600 g spanac
1 cană chefir
3 ouă
2-3 linguri ricotta
300 g brânză feta rasă
Pentru aluat
250 g făină
125 g unt rece
1 ou
1 praf de sare
3 linguri apă rece
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci cu mâna făina cernută cu untul și cu sarea, până când obții un aluat nisipos, încorporezi oul, apa și frămânți aluatul. Îl înfășori în folie alimentară și-l dai la frigider 30 de minute.
Speli spanacul în mai multe ape, îl opărești în apă cu sare 5 minute, îl scoți în apă cu gheață, apoi îl lași la scurs și îl tai.
Scoți aluatul, îl mai frămânți puțin și îl întinzi cu sucitorul pe o suprafață presărată cu făină. Îl așezi într-o tavă de tartă tapetată inclusiv pe margini, și îl dai la cuptorul încins pentru 10 minute.
Pentru umplutură, bați ouăle cu chefirul, cu spanacul și cu brânza feta.
Scoți blatul precopt, presari ricotta, răstorni amestecul cu ouă și brânză și dai din nou tarta la cuptor până când se rumenește frumos.