Tartă cu ton. Reţetă delicioasă
Nu trebuie să te fereşti de prepararea unei tarte. Pentru că este simplu de preparat, iar umplutura poate fi diversă, aşa cum este şi această tartă cu ton.
Ingrediente pentru tartă cu ton
Pentru aluat 250 g făină 150 g margarină 1 ou 1 praf de sare
200 g broccoli congelat
1 conservă de ton
1 morcov fiert
1 ceapă verde
150 g caşcaval
3 ouă
300 g smântână
sare
piper
Mod de preparare pentru tartă cu ton
Pentru aluat, se amestecă făina cu margarina, oul şi un praf de sare şi se frământă un aluat elastic, care se dă la frigider pentru 30 de minute. Se curăţă ceapa verde, se taie mărunt, se căleşte puţin, se adaugă broccoli decongelat şi se lasă să se înăbuşe câteva minute pe foc mic.
Se adaugă morcovul tăiat cubuleţe şi se dă deoparte. Se adaugă tonul scurs din conservă, sare şi piper, după gust, şi se amestecă uşor. Se îmbracă o formă de tartă unsă şi tapetată cu o foaie din aluat. Se întinde compoziţia uniform peste aluat. Se bat ouăle cu smântâna, puţină sare şi piper, după gust, şi se toarnă peste compoziţia cu broccoli, se presară caşcavalul ras şi se dă totul la cuptor pentru 45-50 de minute. Felicitări! Ai obţinut cea mai bună tartă cu ton!
sursa foto: Shutterstock