Tartă de pere
Cel mai bogat şi roditor sezon a sosit şi a pregătit pentru tine cele mai aromate fructe! Iată cum prepari o delicioasă tartă cu pere.
De ce ai nevoie pentru tartă cu pere
125 g unt
2 ouă
3 linguri gem de caise
300 ml vin
200 g migdale fără coajă
4 pere
200 g zahăr
1 foaie aluat foietaj
Cum se prepară tartă cu pere
Pune într-o tavă rotundă aluatul pentru tartă şi lasă-l la rece timp de 15 min. Între timp, pregăteşte perele, pe care le pui pe foc un vas în care adaugi 300 ml apă, 75 gr. zahăr şi vinul. Lasă să fiarbă 25 de minute, până când fructele s-au înmuiat. Feliază perele, îndepărtând mijlocul cu seminţe. Bate untul împreună cu ouăle şi zahărul rămas, peste care adaugă migdalele mărunţite într-un robot de bucătărie. Aşază compoziţia peste aluat, apoi ornează cu feliile de pere. Dă tarta la cuptor încă 30 de minute până când amestecul de migdale se rumeneşte. Încălzeşte uşor gemul de caise, cu care ungi tarta la 5 minute după ce aceasta a fost scoasă din cuptor.
Pentru prepararea tartei poţi folosi unt Koliba.