Tartă tropezienne

19 mai 2016   Gătește sănătos

Mai este denumit şi desertul starurilor, fiind preferat de vedetele care vizitau Riviera Franceză. Află cum se prepară celebra tartă tropezienne!

De ce ai nevoie pentru tarta tropezienne

Pentru brioşe

360 g făină

20 g zahăr

1 linguriţă sare

70 ml lapte

7 g drojdie

4 ouă

125 g unt, la temperatura camerei

Pentru cremă

1 linguriţă esenţă de vanilie

250 ml lapte

1 ou

2 gălbenuşuri

100 g zahăr

25 g amidon

125 ml frişcă

100 g cremă caramel

Cum se prepară tartă tropezienne

Combini făina, zahărul şi sarea. Dizolvi drojdia în apă, o torni peste făină şi încorporezi trei ouă. Frămânţi aproximativ 10 minute, până obţii un aluat elastic. Pui untul tăiat bucăţi, acoperi vasul cu o folie şi dai aluatul la frigider peste noapte.

A doua zi pui hârtie de copt în două tăvi. Împarţi aluatul în opt bucăţi egale, cărora le dai o formă rotundă. Le aşezi în tăvi şi le laşi la crescut aproximativ două ore.

Cât timp creşte aluatul, prepari crema. Combini esenţa de vanilie cu laptele şi le pui pe foc, până ce încep să fiarbă.

Freci ouăle cu gălbenuşurile, zahărul şi amidonul. Torni laptele peste ouă, amesteci energic şi aşezi din nou vasul pe foc, amestecând până se îngroaşă. Laşi la răcorit, după care dai crema la rece.

Ungi aluatul cu oul bătut şi dai blaturile la cuptor, până se rumenesc. Le laşi la răcorit şi le tai capacele. Pui cu poşul cremă de vanilie, iar deasupra aşezi crema caramel. Pui capacele peste cremă.

Sursa foto http://www.patisseriemakesperfect.co.uk

http://www.patisseriemakesperfect.co.uk

Mai multe