Tiramisu la pahar
1 martie 2016
Gătește sănătos
O prăjitură delicioasă, dar care poate fi preparată şi altfel, atunci când te grăbeşti. Gustul rămâne însă la fel de bun, tiramisu la pahar.
De ce ai nevoie pentru tiramisu la pahar
10-12 pişcoturi
200 ml cafea tare
50 g zahăr
2 gălbenuşuri
300 g mascarpone
2 linguri cacao
câteva pătrăţele ciocolată neagră
Cum se prepară tiramisu la pahar
Freci gălbenuşurile cu zahărul, pe baie de aburi, 5-8 minute, până î;i schimbă culoarea. Dai deoparte şi adaugi gălbenuşurile în crema de mascarpone. Amesteci cacaua cu câteva pătrăţele de ciocolată rasă.
Pentru asamblare, trece pişcoturile repede prin cafea, rupe-le şi pune 1-2 într-un pahar. Pune un strat de mascarpone şi presară cacao. Deasupra mai razi puţină ciocolată. Acoperi paharele cu o folie şi le dai la rece pentru cel puţin două ore.