Tiramisu la pahar

1 martie 2016   Gătește sănătos

O prăjitură delicioasă, dar care poate fi preparată şi altfel, atunci când te grăbeşti. Gustul rămâne însă la fel de bun, tiramisu la pahar.

De ce ai nevoie pentru tiramisu la pahar

10-12 pişcoturi

200 ml cafea tare

50 g zahăr

2 gălbenuşuri

300 g mascarpone

2 linguri cacao

câteva pătrăţele ciocolată neagră

Cum se prepară tiramisu la pahar

Freci gălbenuşurile cu zahărul, pe baie de aburi, 5-8 minute, până î;i schimbă culoarea. Dai deoparte şi adaugi gălbenuşurile în crema de mascarpone. Amesteci cacaua cu câteva pătrăţele de ciocolată rasă.

Pentru asamblare, trece pişcoturile repede prin cafea, rupe-le şi pune 1-2 într-un pahar. Pune un strat de mascarpone şi presară cacao. Deasupra mai razi puţină ciocolată. Acoperi paharele cu o folie şi le dai la rece pentru cel puţin două ore.

Mai multe