Tocăniţă de legume

17 septembrie 2014   Gătește sănătos

Te-ai săturat de carne? Iată varianta potrivită pentru cina de azi.

Ingrediente

2 dovlecei 2 cepe roşii 2 ardei graşi roşii 5 ciuperci mari 5 roşii 3 morcovi 100 g măsline verzi 3 linguri ulei sare piper pătrunjel

Mod de preparare

Se căleşte uşor ceapa, apoi se adaugă morcovul şi ardeii tăiaţi cubuleţe, dovleceii curăţaţi şi tăiaţi rondele, ciupercile tăiate lame.

Se adaugă sarea şi piperul şi se lasă să fiarbă (dacă mai este nevoie, se mai adaugă apă).

Când legumele sunt fierte, se adaugă felii de roşii opărite, curăţate de pieliţă şi tăiate în bucăţi.

Se dă la cuptor până scade bine. Cu 5 minute înainte de a fi scoasă din cuptor, se adaugă măslinele. Se serveşte rece.

sursa foto: profimedia

Mai multe