Tocăniţă de legume. Reţetă de vară

23 iunie 2016   Gătește sănătos

Îmi place vara. Îmi plac mâncărurile uşoare, cu multe legume, pe care le preparăm vara. Una dintre reţetele mele preferate este această reţetă de vară de tocăniţă de legume. Sper să fie şi pe placul tău.

Tocăniţă de legume. Reţetă de vară - Ingrediente (8-10 porţii)

½ cană ceapă tocată 2 linguriţe usturoi pisat 2 linguri unt 2 căni cartofi cuburi 2 căni morcovi tăiaţi bucăţi 400 ml supă de pui 1 dovlecel, tăiat bucăţele 2 roşii mari, curăţate de coajă şi tocate 1 cană porumb ½ linguriţă salvie ½ linguriţă condimente de care vrei 1 cutie mică lapte condensat, neîndulcit 2 linguri amidon de porumb 1 cană pui sau şuncă de pui, tăiată bucăţi ½ cană parmezan

Tocăniţă de legume. Reţetă de vară - Mod de preparare

Într-o cratiţă mare, încinge untul la flacără medie. Adaugi ceapa, usturoiul, cartofii şi morcovii. Laşi pe foc 5 minute, amestecând din când în când, până când ceapa devine translucidă.

Adaugă supa de pui. Acoperă cu un capac şi mai lasă 15 minute, până când cartofii şi morcovii se înmoaie. Adaugă dovlecelul, roşiile, porumbul, puiul sau şunca şi asezonează după gust (fără amidon). Lasă alte 10-15 minute, până când amestecul este fierbinte şi începe să clocotească.

Dă focul mai încet şi adaugă restul de ingrediente în afară de laptele condensat, pe care îl amesteci, separat, cu amidonul şi amesteci bine. Apoi, îl încorporezi în tocăniţă. Laşi să fiarbă încă 10 minute. Presari parmezanul pe deasupra, atunci când pui tocana în farfurie.

sursa: http://www.butterwithasideofbread.com/

Mai multe