Tocăniţă de linte

9 decembrie 2013   Gătește sănătos

Ingrediente(pentru 4 porţii):

250 de grame de linte Un litru de apă 4 linguri de bulion 3 roşii de mărime medie, curăţate de coajă şi tăiate O ceapă rasă Un morcov tăiat făşii 1 măr, curăţat de coajă şi dat prin răzătoare O jumătate de cană de mazăre Un căţel de usturoi O lingură de ulei de măsline O jumătate de linguriţă de paprika Sare şi piper după gust

Mod de preparare:

Amestecaţi lintea cu bulionul şi lăsaţi-o la fiert pentru 20 de minute, amestecând între timp.Adăugaţi roşiile, ceapa, morcovul, mărul, mazărea, usturoiul, uleiul de măsline şi paprika. Lăsaţi tocăniţa la fiert încă 20 minute, iar la sfârşit adăugaţi sare şi piper după gust.

Mai multe