Tofu pane cu broccoli și orez
Tofu este o brânză vegetală, preparată din lapte de soia galbenă închegat, obţinut prin coagulare, şi nu prin fermentare.
Ingrediente
250 g brânză tofu
1 pachet amidon de porumb (250 g)
ulei, pentru prăjit
Pentru garnitură:
200 g broccoli
4 căței usturoi
ghimbir, după gust
sos de soia, după gust
1-2 linguri ulei
1 cană supă de legume
1/2 cană orez fiert
semințe de susan, pentru decor
Mod de preparare
Scurgi brânza tofu, o usuci cu șervețele de bucătărie și o lași 2 ore sub o greutate, ca să devină fermă, apoi o tai cubulețe.
Răstorni amidonul într-un bol și dai cuburile de tofu prin el, apoi le prăjești până se rumenesc și le scoți pe șervețele menajere.
Separat, speli buchețelele de broccoli și le lași la scurs. Încingi uleiul, adaugi usturoiul mărunțit, ghimbirul dat prin răzătoare, buchețelele de broccoli, torni supa, lași la fiert câteva minute și adaugi sosul de soia. Ții câteva minute, ca să se combine aromele și dai deoparte.
Servești tofu după ce îl stropești cu sosul din tigaie, alături de broccoli și de orez, peste care presari susan alb.