Tofu picant pe grătar
16 martie 2018
Gătește sănătos
În zilele de post, brânza tofu este cea mai bună soluţie pentru a înlocui carnea. O poţi servi cu orice garnitură doreşti, inclusiv paste.
De ce ai nevoie pentru tofu picant pe grătar
300 g tofu
1 lingură ulei
50 ml sos de soia
1 lingură fulgi de ardei iute
1 lingură amidon
Cum se prepară tofu picant pe grătar
Scurgi bine brânza tofu, apoi o tai cuburi sau felii. Combini sosul de soia cu fulgii de ardei şi amidonul. Pui marinata peste brânză şi o laşi 10-15 minute să-şi ia aroma. Încingi grătarul şi-l ungi cu ulei, apoi aşezi bucăţile de tofu. Le laşi 5 minute pe fiecare parte sau până când ajung la consistenţa dorită. Mai unge cu uleiul grătarul pentru a nu se lipi brânza.
O serveşti cu paste, orez sau legume la cuptor.