Tort de clătite
29 februarie 2016
Gătește sănătos
Tortul copilăriei sau cum să te bucuri de cele mai bune clătite.
Ingrediente (1 tort)
400 ml apă minerală 2 ouă 250 g făină 4 linguri zahăr 1 praf de sare 2 plicuri zahăr vanilat 1 lingură esenţă de rom 2 linguri ulei 1 borcan gem
Mod de preparare
Baţi ouăle cu zahărul până se topeşte. Le amesteci cu apa minerală, adaugi un praf de sare, zahărul vanilat şi esenţa de rom. La sfârşit încorporezi făina, puţin câte puţin, amestecând energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Dai aluatul la frigider 30 de minute. Încingi uleiul în tigaie şi pui câte un polonic de aluat. Faci clătite până se termină aluatul. Pentru a asambla tortul, ungi fiecare clătită cu gem şi le suprapui una peste alta.