Tort de clătite

29 februarie 2016   Gătește sănătos

Tortul copilăriei sau cum să te bucuri de cele mai bune clătite.

Ingrediente (1 tort)

400 ml apă minerală 2 ouă 250 g făină 4 linguri zahăr 1 praf de sare 2 plicuri zahăr vanilat 1 lingură esenţă de rom 2 linguri ulei 1 borcan gem

Mod de preparare

Baţi ouăle cu zahărul până se topeşte. Le amesteci cu apa minerală, adaugi un praf de sare, zahărul vanilat şi esenţa de rom. La sfârşit încorporezi făina, puţin câte puţin, amestecând energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Dai aluatul la frigider 30 de minute. Încingi uleiul în tigaie şi pui câte un polonic de aluat. Faci clătite până se termină aluatul. Pentru a asambla tortul, ungi fiecare clătită cu gem şi le suprapui una peste alta.

Mai multe