Tort din cozonac: feliile uscate de cozonac pot fi transformate rapid într-o prăjitură delicioasă
Este mare păcat să aruncăm cozonacul care rămâne după Crăciun, mai ales că resturile pot fi transformate într-un desert delicios şi foarte simplu de făcut.
Tortul sau prăjitura din cozonac a fost inventată de gospodinele care nu se îndură să irosească bunătate de cozonac şi, după modelul italienilor de a umple cozonacul cu cremă de ciocolată sau budincă, a rezultat acest preparat gustos.
Ingrediente: felii de cozonac groase de aproximativ 8 mm sirop cu esenţă de rom sau orice aromă preferaţi (vanilie, portocale, lămâie, migdale etc. ) - 1 cană apă (în care se adaugă esenţa, eventual şi zahăr, opţional)
Pentru cremă: 1/2 litru de lapte, 2 linguri de zahăr, 5 linguri de făină de grâu, 2 linguri de margarină sau unt
FOTO laverainbucatarie.blogspot.ro/