Tort olandez cu mere
2 noiembrie 2015
Gătește sănătos
Cu un astfel de tort, parcă ţi-ai dori să-ţi serbezi ziua de naştere cât mai des. Iată cum se prepară tort olandez cu mere.
De ce ai nevoie pentru tort olandez cu mere
200 g biscuiţi digestivi
100 g unt
3 mere
6 linguri zahăr
500 ml frişcă
3 linguri unt
2 plicuri gelatină
Cum se prepară tort olandez cu mere
Macină biscuiţii şi amestecă-i cu untul topt. Aşază blatul într-o formă de tort, cu inel detaşabil. Bate frişca şi amestec-o cu gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Toarnă frişca peste blat, niveleaz-o şi dă tortul la frigider 2-3 ore. Caramelizează zahărul împreună cu merele descojite şi tocate. Când caramelul s-a legat, pune cele trei linguri de unt şi toarnă compoziţia peste tort. Lasă să se răcească înainte să serveşti.