Trufe de ciocolată albă şi afine
Poţi pregăti o cafea cu lapte pentru aceste gustări apetisante.
Ingrediente
250 g ciocolată albă, tăiată bucăţi mici 5 linguri unt, la temperatura camerei 3 linguri smântână 150 g afine îngheţate ¼ cană zahăr pudră
Mod de preparare
Dă afinele îngheţate prin blnder sau aparatul de măcinat cafea.
Într-o cratiţă mică, încălzeşte smântâna. Dă la o parte de pe foc, adaugă untul moale şi amestecă până se topeşte şi se combină cu smântâna. Adaugă pudra de cacao şi amestecă. Dă deoparte.
Topeşte ciocolata la bain-marie, amestecând din când în când până se topeşte. Încorporează cu grijă amestecul de afine şi ciocolata topită.
Lasă să se răcească la temperatura camerei, acoperă cu o folie de plastic şi lasă la frigider până se întăreşte suficent pentru a face biluţe. Cam 2-3 ore sau peste noapte. Cât se răceşte, mai scoate din frigider şi amestecă cu o fruculiţă pentru a împiedica grăsimea să se ridice la suprafaţă. Acoperă la loc şi bagă iar la frigider.
Iat cu lingura din amestec şi formează biluţe în mână. Curăţă mâinile după fiecare biluţă formată, dacă amestecul este prea lipicios. Dă fiecare trufă prin zahărul pudră şi păstrează-le la frigider.
sursa: http://omgchocolatedesserts.com/