Vin cu portocale dulci.

9 ianuarie 2015   Gătește sănătos

E anotimpul vinului fiert. Dar, în aşteptarea primăverii, poţi prepara vin cu portocale dulci, pe care să-l bei când natura reînvie.

Ingrediente pentru vin cu portocale dulci

5 l vin roşu (sau roze) sec sau demisec 3 portocale dulci bine spălate, şterse şi tăiate bucăţi (de preferinţă bio, ca să nu aibă coaja tratată cu chimicale) 1 baton vanilie 1,5 kg zahăr (sau după gust) 750 ml alcool din fructe

Modul de preparare pentru reţeta de vin cu portocale dulci

Amesteci într-un vas portocalele tăiate în bucăţi împreună cu celelalte ingrediente. Laşi la macerat 40 de zile, într-o damigeană (sau într-un borcan de sticlă închis ermetic). Agiţi recipientul zilnic. Apoi strecori şi pui în sticle.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe