Vinete coapte cu sos grecesc
Cu siguranţă preparatul va fi pe gustul tău. Profită de faptul că în pieţe încă se mai găsesc vinete pentru a face acest fel de mâncare!
De ce ai nevoie pentru vinete coapte cu sos grecesc
2 vinete
1 praf de sare
ulei
pătrunjel
Pentru marinată
2 linguri boia de ardei afumată
1 linguriţă chimen
1 căţel de usturoi
1 lămâie
2 linguri ulei de măsline
1 lingură seminţe de susan
1 lingură seminţe de floarea soarelui
Pentru sos
250 g iaurt grecesc
1 căţel de usturoi
1 praf de sare
1 lime
Cum se prepară vinete coapte cu sos grecesc
Tai capetele la vinete şi le tai în jumătate pe lung. Presari peste ele sare şi aştepţi 30 de minute, după care le ştergi cu un prosop de hârtie.
Amesteci boiaua de ardei cu chimenul, zeama de lămâie, uleiul de măsline şi pătrunjel tocat. Ungi vinetele cu această marinată, le aşezi într-o tavă cu ulei şi le coci mai întâi pe partea cu miezul, apoi pe partea cu coaja. Când este cu miezul în sus, presari seminţele de susan şi pe cele de dovleac şi ţii până când se rumenesc.
Amesteci iaurtul cu usturoiul pisat, zeama de lime şi sare după gust. Serveşti vinetele cu sos grecesc.
Sursa foto http://bazyliaczywanilia.blogspot.ro