Vită Bulgogi
Bucătăria coreeană este una dintre cele mai sănătoase din lume, datorită utilizării pe scară largă a componentelor naturale și sezoniere din sursele lor alimentare.
Ingrediente
800 g mușchi fraged de vită
1 ceapă albă
2 fire ceapă verde
1 morcov mic
1 lingură ulei de susan prăjit
1 lingură semințe de susan prăjite
1 lingură ulei de gătit
Pentru marinată:
6 linguri sos de soia
3 linguri zahăr brun
2 linguri mirin
1 măr roșu
1/2 ceapă albă
1 lingură usturoi tocat
1 linguriță ghimbir tocat pipe
Mod de preparare
Amesteci ingredientele pentru marinată cu mixerul, până la omogenizare.
Tai carnea fâșii subțiri, o pui într-un bol și torni marinata. Amesteci cu mâinile, pentru ca sosul să acopere toată carnea. Adaugi apoi uleiul de susan, acoperi vasul cu folie alimentară și dai la frigider 4 ore sau peste noapte.
Preîncălzești o tigaie, adaugi puțin ulei de gătit, pui legumele tăiate și carnea și gătești până când toate ingredientele sunt pătrunse. Adaugi semințele de susan și amesteci. Servești cu orez simplu.