3 reţete rapide cu brânză
Dacă adori brânza şi produsele lactate, atunci aceste 3 reţete rapide sunt perfecte pentru tine, mai ales că sunt simplu de făcut şi nu necesită mult timp petrecut în bucătărie. Îţi pot fi de inspiraţie pentru masa de prânz sau pentru cină, în serile când vrei să prepari ceva în doar 30 de minute sau în zilele de weekend pe care le petreci acasă, în familie.
1. Chifteluţe de dovlecel cu brânză telemea
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 100 g telemea
- făină
- 2 ouă
- 1 căţel de usturoi
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă şi se dau pe răzătoarea mică. Brânza se sfărâmă, se adugă ouăle, usturoiul strivit şi pătrunjelul tocat. Compoziţia se dă prin făină, după ce s-a făcut chifteluţa sub formă de bilă. Se prăjeşte în ulei la foc mic.
2. Tartă cu ciuperci şi brânză
Ingrediente:
- aluat de casă, făcuta din făină, sare, apă şi puţină drojdie
- 500 g ciuperci albe
- 2 ouă
- 100 g urdă sau telemea nesărată
- oregano
- mărar
Mod de preparare:
Aluatul se frământă şi se întinde pe o tavă rotundă, ridicând marginile. Ciupercile se taie mărunt, se călesc, se adaugă brânza şi oul şi se asezonează cu sare, piper şi oregano. Adăugă şi mărarul tocat, după care adaugă compoziţia peste aluat şi bagă la cuptor timp de 25 de minute.
Cartofi fierţi cu brânză
Ingrediente:
- cinci cartofi
- 50 grame de unt,
- brânză rasă,
- trei linguri de smântână,
- patru linguri de iaurt,
- sare şi piper
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă, se taie în cuburi şi se pun la fiert în apă cu sare. După ce sunt fierţi se pasează foarte bine. Se adaugă unt, smântână şi iaurt, după care se pune brânza, sare şi piper după gust.