Ardei umpluţi cu fasole boabe
Pentru felul 2 sau cină rapidă de post, cu varianta de dulce, ai o reţetă bună, cu proteină vegetală.
De ce ai nevoie ca să prepari ardei umpluţi cu fasole boabe:
4 ardei graşi
1 lingură ulei sau unt
1/2 ceapa tocată
2 căţei de usturoi tocaţi
1 linguriţă chimen
1/2 linguriţă boia de ardei iute
1/2 linguriţă pudră de usturoi
1 cutie de conservă (400-450 g) fasole neagră, scursă de lichid
50 g frunze de coriandru tocat
¾ cană (180 ml) sos de roşii iute
1 cană (220 g) orez fiert
pentru varianta de dulce, 1 cană (220 g) brânză rasă
Cum prepari ardei umpluţi cu fasole boabe:
Preîncălzeşte cuptorul la oven to 175 grade C. Taie partea de sus a ardeilor şi scoate membranele şi seminţele. Pune-i deoparte. Topeşte untul în tigaie la foc mediu şi adaugă cepele. Căleşte până se înmoaie, circa 5 minute. Adaugă usturoiul şi căleşte încă 1 minut. Adaugă şi fasolea boabe, chimenul, boiaua şi pudra de usturoi. Cu furculiţa, pasează cam jumătate din fasole. Adaugă coriandru şi sosul iute de roşii şi mai ţine pe foc 2 minute. Ia de pe foc şi pune orezul fiert.
Umple cei 4 ardei cu amestecul de orez şi fasole şi aşază-i într-o tavă. În varianta de dulce, presară pe deasupra fiecărui ardei brânza rasă. Dai la cuptorul preîncălzit pentru 30-40 minute, până când ardeii s-au înmuiat, iar brânza s-a topit.