Bastonașe din mozzarella cu sos marinara
Bastonașele din mozzarella cu sos marinara, un răsfăț pentru papilele gustative.
Ingrediente
Pentru aluat
200 g mozzarella
1 ou
50 g făină
100 g pesmet
ulei, pentru prăjit
sare și piper
felii de limetă și frunze de cimbru proaspăt, pentru ornat
Pentru sos
200 g roșii proaspete sau din conservă
2 căței de usturoi, mărunțiți
2 linguri ulei de măsline
1 linguriță zahăr
1 linguriță oregano uscat
sare și piper
Mod de preparare
Pregătești sosul: într-o cratiță, încălzești uleiul de măsline la foc mediu. Călești, ușor, usturoiul în uleiul de măsline până devine aromat,
fără să-l arzi, aproximativ 1 minut. Adaugi roșiile tăiate cubulețe, condimentezi cu o linguriță de zahăr, oregano uscat, sare și piper după gust. Reduci focul și lași să fiarbă încet 15-20 de minute, amestecând din când în când, până când se îngroașă. Îl lași să se răcească puțin înainte de servire.
Tai mozzarella în formă de bastonașe. Într-un bol mic, bați oul cu puțină sare și piper, pui făina și pesmetul în două boluri separate și treci fiecare bastonaș de mozzarella prin făină, apoi prin oul bătut și în final prin pesmet până când e acoperit uniform.
Încălzești uleiul într-o tigaie adâncă, nu prea fierbinte, pentru a evita arderea bastonașelor înainte ca brânza să se topească. Le prăjești până când devin aurii și crocante, 2-3 minute pe ambele părți. Le scoți pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei și le servești calde, alături de sos, felii de limetă și frunze de cimbru proaspăt, pentru o notă de prospețime.