Brioşe cu caise
Am încercat diverse reţete de brioşe în ultimul timp, dar cu umplutură de caise nu am preparat niciodată. Aşa că a sosit vremea şi acestei încercări.
Ingrediente (12 brioşe) 3 linguri unt topit 1/4 cană miere 2 ouă 2 banane pasate 3/4 linguriţă praf de copt 1/4 linguriţă sare 3 căni făină 1/4 cană nuci pisate 1/4 cană caise proaspete sau din compot
Pentru ornat
câţiva mieji de nucă
Mod de preparare
Încingi cuptorul. Pui hârtie pentru copt în 12 forme de brioşe. Într-un bol mare, amesteci untul, mierea, ouăle şi bananele. Adaugi praful de copt şi sarea, apoi făina, nucile pisate şi caisele, şi amesteci bine, până când obţii o compoziţie omogenă.
Umpli formele cu acest aluat şi le laşi la cuptor 25-30 de minute. Dai deoparte şi le scoţi din formă când s-au mai răcit. Ornezi cu bucăţi de nuci.