Broccoli cu brânză la cuptor

6 noiembrie 2019   Mâncăruri rapide

Această reţetă menţine şi intensifică aromele naturale de broccoli şi brânză. Din combinaţia dintre aceste două ingrediente, gătite la cuptor, va ieşi un preparat care te va face să te lingi pe degete şi, în plus, nu conţine multe calorii, fiind ideal în diete şi cure de slăbire.

Ingrediente Broccoli cu brânză la cuptor

  •  
  • 1 "buchet" de broccoli (200 g)
  • 2 căni de brânză mozzarella (200 g)
  • 1 linguriţă de ulei de măsline (15 ml)
  • 1 lingură de sare de mare (15 g)
  • 2 căţei de usturoi 

Mod de preparare Broccoli cu brânză la cuptor

În primul rând, fierbeţi broccoli timp de 10 minute. Puneţi apă cu sare într-o oală, iar atunci când începe să fiarbă scufundaţi leguma.  După ce aţi gătit broccoli, lăsaţi-l deoparte să se răcească. Se taie imediat ce se răceşte.

Într-o tigaie, puneţi ulei de măsline şi usturoiul tocat, apoi adăugaţi cuburile de brocoli pe care le veţi căli. Asezonaţi cu sare şi piper, apoi adăugaţi mozaarella. 

Turnaţi compoziţia într-un vas termorezistent şi băgaţi totul la cuptor, la 180 ° C, timp de 20 de minute. 

Se serveşte cald. Poftă bună! 

Mai multe