Budincă cu praz și spanac
Prazul este adesea folosit proaspăt, adăugat la multe feluri de mâncare delicioase, sărat, murat, uscat sau congelat.
Ingrediente
2 fire medii de praz
4 linguri smântână grasă
200 g spanac proaspăt sau congelat
150 g șuncă presată sau cubulețe de bacon
3 linguri cașcaval ras sau brânză sărată
20 g unt
4 ouă
2 linguri făină
sare
Mod de preparare
Cureți prazul și îndepărtezi partea cea verde, iar partea albă și cea verde-deschis le toci rondele subțiri, pe care le opărești în apă cu sare împreună cu spanacul și le scurgi foarte bine ulterior.
Într-un bol, bați gălbenușurile cu smântâna și 2 linguri de cașcaval sau de brânză, adaugi albușurile bătute spumă, șunca tăiată mărunt sau cubulețele de bacon și făina, și amesteci bine toate ingredientele.
Torni amestecul într-o formă rotundă unsă cu unt și presari deasupra cașcavalul sau brânza rămasă. Lași la cuptor aproximativ 40 de minute, până se rumenește. O poți servi atât caldă, cât și rece.