Budincă de orez cu şuncă şi morcovi

11 martie 2015   Mâncăruri rapide

Pentru iubitorii de orez, dar nu numai, am pregătit o gustoasă budincă de orez cu şuncă şi morcovi gata în numai 50 de minute.

Ingrediente pentru budincă de orez cu şuncă şi morcovi

400 g orez cu bob lung 1 l supă făcută din concentrat 4 morcovi 250 g şuncă 100 g caşcaval ras 100 ml ulei 1 ou

Mod de preparare pentru budincă de orez cu şuncă şi morcovi

Se prepară supa de legume sau de pui şi în 500 ml de supă se pune orezul să fiarbă. Se lasă 2-3 clocote şi apoi se opreşte focul, lăsând 10 minute. Morcovii curăţaţi se fierb întregi în apă şi, după ce s-au fiert, se taie pe lung în fâşii cât mai subţiri. Şunca se taie cubuleţe. Se unge cu ulei o tavă rotundă cu pereţi înalţi sau o cratiţă şi se pune un prim

strat de orez amestecat cu ulei, se aşază morcovii tăiaţi pe lung, câteva cubuleţe de şuncă şi iar orez până la terminarea ingredientelor.

Ultimul strat trebuie să fie de orez, care se unge cu ou bătut şi se dă la cuptor pentru 30 de minute. Budinca de orez cu şuncă şi morcovi se aduce la masă cu caşcavalul presărat din abundenţă.

Mai multe