Cârnăciori în aluat cu cașcaval
O reţetă pe care o poţi face atât cu cârnăciori de orice fel, cât şi cu crenvurşti sau chiar cu felii de şuncă şi caşcaval.
Ingrediente pentru cârnăciori în aluat cu cașcaval
400 g aluat congelat
12 cârnăciori
4 linguri unt topit
1 ou
1 gălbenuș
200 g cașcaval ras
susan, pentru ornat
Cum faci cârnăciori în aluat cu cașcaval
Pe o suprafață presărată cu făină, pui aluatul decongelat și îl întinzi cu sucitorul. Tai apoi aluatul în fâșii late de 4 cm, pe care le ungi cu oul bătut, presari pe ele cașcaval ras și așezi câte o bucată de cârnat de 5cm pe fiecare fâșie. Rulezi ușor și sigilezi.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, așezi cârnăciorii rulați în aluat, îi ungi cu untul topit amestecat cu gălbenușul și adaugi puțin susan pe fiecare. Lași la cuptor până devin aurii, circa 25 de minute.