Cartofi în crustă de parmezan

21 mai 2025   Mâncăruri rapide

Cartofii în crustă de parmezan sunt o garnitură delicioasă și ușor de făcut, perfectă lângă friptură, pește sau chiar ca gustare simplă, cu un sos.

Ingrediente

1 kg cartofi noi

3 linguri ulei de măsline

300 g parmezan, ras fin

1 linguriță usturoi pudră sau 1 cățel de usturoi zdrobit

sare și piper, după gust

100 g maioneză

puțin suc de lămâie

ceapă verde

Mod de preparare

Speli cartofii și îi tai felii.

Într-un bol, amesteci cartofii cu uleiul, cu usturoiul, cu sarea și piperul.

Pui parmezanul într-un bol și dai cartofii prin el până ce s-au acoperit uniform.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, coci cartofii 25–30 de minute, până când sunt aurii și crocanți.

Scoți tava din cuptor și lași cartofii 5 minute, apoi îi desprinzi ușor cu o spatulă.

Între timp, amesteci maioneza cu sucul de lămâie, presari frunze de ceapă verde tocate și servești.

Mai multe