Cartofi noi cu bacon
Profită de legumele proaspete de sezon, aşa cum sunt cartofii noi! Cu gustul lor dulceag și textura bogată, cartofii noi sunt potriviți în foarte multe combinații.
Ingrediente
500 g cartofi noi
150 g bacon feliat
4-5 căței de usturoi
sare
2 linguri unt pentru uns
rozmarin verde sau uscat, după gust
Mod de preparare
Freci cartofii cu sare grunjoasă sub jet de apă ca să le îndepărtezi coaja, apoi îi speli bine. E bine să fie cam de aceeași mărime.
Așezi pe foc un vas cu apă și cu puțină sare și îi fierbi 10-15 minute, din momentul în care apa începe să clocotească. Îi scoți și îi lași deoparte la răcorit.
Ungi un vas termorezistent cu unt, cureți și zdrobești usturoiul, îl amesteci cu sare și piper, după gust și îl pui în vas. Îmbraci fiecare cartof cu feliuțe de bacon și îi așezi în vas. Presari rozmarin și îi dai la cuptorul încins. Din când în când îi stropești cu sosul format în tavă. Îi lași până se rumenesc, apoi îi poți servi.