Cea mai uşoară salată italiană de paste

1 septembrie 2016   Mâncăruri rapide

După ce vei încerca această reţetă, vei înţelege că este cea mai bună variantă de salată italiană de paste. Cu feliuţe de salam de vară, roşii, pătrunjel şi multe alte ingrediente delicioase, preparatul este delicios în combinaţie cu un dressing italian pentru salată.

Ingrediente

450 g paste (fusilli sau penne) 230 g biluţe de brânză mozzarella, tăiate în jumătăţi 450 g salam de vară sau alt tip de salam, tăiat bucăţi mici 450 g roşii cherry, tăiate jumătăţi 100 g măsline negre, feliate pătrunjel proaspăt tocat, după gust 1 ceapă roşie tocată, opţional brânză feta fărâmiţată, opţional parmezan ras, opţional

Pentru dressingul italian de salată

180 ml ulei de măsline

2 linguri oţet alb

2 linguri apă

1 lingură sare

1-2 linguriţe zahăr

1 linguriţă oregano uscat

1 linguriţă busuioc uscat

1 căţel de usturoi

piper negru, după gust

Mod de preparare

Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe pachet. Le laşi să se răcească puţin şi dacă vrei, le amesteci cu un strop de ulei de măsline, ca să nu se lipească între ele.

Pentru dressingul italian (dacă nu vrei să cumperi diverse combinaţii de sos din comerţ), amesteci ori baţi cu telul toate ingredientele sau le mixezi cu ajutorul blenderului pentru a obţine un sos cremos, cu o consistenţă mai groasă.

Amesteci toate ingredientele pentru salată: peste paste pui roşiile, brânza mozzarella, salamul, măslinele, pătrunjelul, ceaăa şi la final torni sosul. Pe deasupra, pui brânza feta sau parmezan ras.

Sursa + foto: pinchofyum.com

Salată de vară cu paste şi legume FOTO

Salată de vară cu paste şi legume FOTO

Salată de paste cu bacon, roşii şi mozzarella

Salată de paste cu bacon, roşii şi mozzarella

Salată de paste cu ton şi sos pesto

Salată de paste cu ton şi sos pesto

Mai multe