Ceapă umplută

22 octombrie 2013   Mâncăruri rapide

Înfoiata legumă îşi are rolul ei într-o mulţime de preparate. De data aceasta, joacă rolul principal. Rezultatul? Un deliciu!

Ingrediente:

12 cepe roşii 3 căţei de usturoi 250 g ciuperci 1-2 linguri de bulion 1 cană de caşcaval ras sare piper mărar 2 linguri de ulei pentru călit

Mod de preparare:

Cureţi ceapa de primul strat şi o pui la fiert înăbuşit cu puţină sare. O ţii până când devine lucioasă şi o laşi la răcit. Îi scoţi miezul, având grijă să-i rămână două rânduri de foi. Mijlocul scos îl toci şi păstrezi codiţa, dar şi apa în care au fiert. Speli ciupercile şi le tai mărunt. Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti.

Încingi uleiul şi pui la călit ceapa tocată şi ciupercile tăiate. Potriveşti de sare şi piper şi laşi să scadă apa lăsată de ciuperci. Adaugi usturoiul şi ţii să se combine aromele. Opreşti focul şi adaugi verdeaţa tocată. Umpli fiecare ceapă cu acest amestec, le pui într-o tavă una lângă alta şi torni din apa în care au fiert, amestecată cu bulion. Pe fiecare ceapă pui caşcaval ras şi dai la cuptorul încins. Ţii până când se gratinează frumos caşcavalul. În momentul servirii îi poţi pune, dacă vrei, codiţa păstrată.

Mai multe