Chiftele de fasole boabe
Un antreu din proteină vegetală pentru meniul de post.
De ce ai nevoie ca să prepari chiftele de fasole boabe
1/4 kg fasole pestriţă sau neagră
1 cartof
1 păstârnac
1 morcov
făină
sare, piper
pesmet
ulei
usturoi
Cum prepari chiftele de fasole boabe
Alegi fasolea, o speli în mai multe ape, o pui la fiert cu puţină apă. Laşi să dea câteva clocote, schimbi apa cu apă rece (3 măsuri de apă la o măsură de fasole) şi fierbi până se desface bobul, împreună cu păstârnacul, morcovul şi cartoful. Când a fiert, o răceşti, o treci prin sită sau o mixezi împreună cu legumele fierte. Ai grijă să nu fie prea moale amestecul. Frămânţi amestecul cu puţină făină sau cu o felie de pâine bine fărâmiţată, sărezi, piperezi şi adaugi usturoi pisat. Faci chiftele mici, le treci prin făină, apoi prin pesmet şi le prăjeşti în ulei încins. Le scurgi de ulei pe şerveţele. Le poţi servi cu paste cu sos.
Sursa foto: https://ro.pinterest.com