Chiftele de peşte
Cele mai bune chiftele de peşte le-ai mâncat poate în Deltă, dar nu ezita să le prepari şi tu chiar la tine acasă.
Ingrediente
500 g fileuri de peşte 2 cartofi potriviţi 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 ouă pătrunjel verde sare piper 3 linguri ulei pentru prăjit 3 linguri făină Pentru garnitură
400 g cartofi
1 dovlecel
salată verde
1 lingură zeamă de lămâie
1 lingură ulei
sare
Cum se prepară
Se curăţă cartofii, morcovul şi rădăcinile de pătrunjel şi de păstârnac, se spală şi se fierb în apă cu sare, apoi se scurg. Fileurile de peşte se trec prin maşina de tocat împreună cu legumele fierte şi ceapa. Se adaugă usturoiul zdrobit, ouăle bătute uşor, sare, piper, după gust, pătrunjel verde tocat mărunt şi se amestecă bine.
Din compoziţie se formează chiftele, se trec prin făină şi se prăjesc în ulei bine încins. 3 Separat, se fierb cartofii curăţaţi de coajă şi dovlecelul pentru garnitură, cu tot cu coajă, în apă cu sare. Se scurge apa în care au fiert şi se taie felii.
Salata verde se asezonează cu un sos preparat din ulei, zeamă de lămâie, sare şi se serveşte alături de chiftelele de peşte, de cartofi şi dovlecel.
sursa foto: