Chifteluţe de peşte
Gustoase şi uşor de preparat, serveşte chifteluţele de peşte cu felii de lămâie, pentru un plus de savoare.
Ingrediente – Chifteluţe de peşte 300 g file de peşte alb 3 cartofi 1 ceapă 1 ou 1 lingură de făină pătrunjel tocat, după gust felii de lămâie, pentru servire ulei sare piper
Dai la fiert cartofii feliaţi 15-20 de minute. Îi scurgi bine şi îi zdrobeşti, apoi îi laşi la răcit. Torni puţină apă într-o tigaie, o laşi să clocotească uşor, apoi pui bucăţile de peşte, acoperi cu un capac şi le găteşti înăbuşit în jur de 10 de minute.
Mărunţeşti peştele şi îl amesteci cu ceapa tocată. Încorporezi cartofii pasaţi, oul, pătrunjel, făina, sare şi piper, după gust. Combini bine toate ingredientele, apoi formezi chifteluţe de mărime potrivită. Le rumeneşti într-o tigaie, în puţin ulei, 3-4 minute, pe fiecare parte. Serveşti cu felii de lămâie.