Chifteluţe de pui cu dovlecei, simple şi gustoase

9 ianuarie 2018   Mâncăruri rapide

Când te saturi de chifteluţele din carne de porc, poţi prepara varianta cu dovlecei şi carne de pui.

De ce ai nevoie pentru chiftele de dovlecei şi carne de pui

500 g carne de pui, tocată

1 dovlecel

2 căţei de usturoi

1 ardei iute

pătrunjel

1 lingură zeamă de lămâie

200 g pesmet

1 ou

sare

piper

1 ceapă verde

ulei, pentru prăjit

Cum se prepară chiftelele cu dovlecei şi pui

Razi dovlecelul şi-l storci de excesul de apă. Îl amesteci cu pesmetul, condimente, după gust, zeama de lămâie, pătrunjel tocat, ceapa tocată şi usturoiul zdrobit. Încorporezi carnea, ardeiul iute tocat, oul şi omogenizezi.

Încingi uleiul în tigaie şi formezi cu mâna umedă bile din compoziţie, pe care apoi le aplatizezi şi le aşezi în tigaie. Le rumeneşti pe ambele părţi, apoi le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de grăsime.

Sursa https://spoonof.com

https://spoonof.com

Mai multe