Ciuperci cu smântână și mărar

27 august 2025   Mâncăruri rapide

Ciupercile cu smântână și mărar sunt un preparat rapid și aromat, perfect ca fel principal.

Ingrediente

500 g ciuperci

1 legătură mărar

450 g smântână pentru gătit

1 ceapă

4 căței de usturoi

1 lingură ulei

1 lingură unt

sare

piper

1-2 linguri făină

Mod de preparare

Speli ciupercile, le usuci și le tai. Dacă sunt mici, le poți lăsa întregi.

Speli și tai ceapa mărunt, iar usturoiul îl zdrobești. Așezi o tigaie pe foc, pui uleiul și untul, amesteci, iar când untul s-a topit, adaugi ceapa și usturoiul. Amesteci, presari sare și piper, după gust, lași câteva minute și pui ciupercile. Amesteci, le ții până când scade ușor lichidul lăsat de ciuperci.

Separat, combini făina cu mărarul tocat fin și cu smântâna, omogenizezi, apoi răstorni amestecul peste ciuperci. Le ții pe foc 15 minute, apoi le dai deoparte.

Mai multe