Ciuperci cu usturoi
O mâncare de ciuperci este întotdeauna binevenită, mai ales când nu ai suficient timp de gătit.
Ingrediente:
600 g ciuperci 2/3 ceaşcă ulei de măsline 2 ardei roşii iuţi, tocaţi 4 căţei de usturoi, zdrobiţi 2 linguri de vin zeama de la o jumătate de lămâie sare piper
Mod de preparare:
Curăţati ciupercile. Dacă sunt prea mari, le tăiaţi după preferinţe, dacă sunt mici le puteţi lăsa întregi. Într-un castron mare se pun ciupercile împreună cu uleiul de măsline, ardeiul iute tocat mărunt şi cei 4 căţei de usturoi zdrobiţi. Se amestecă încet cu o lingură de lemn.
Se pune pe foc o tigaie mare. Se adaugă ciupercile şi se gătesc timp de 4-5 minute. Când sunt aproape gata se adaugă cele două linguri de vin şi zeama de la lămâie. Se amestecă bine şi se mai lasă pe foc 1-2 minute.
Se adaugă sare şi piper după gust şi se servesc calde.