Clafoutis cu prune

2 noiembrie 2014   Mâncăruri rapide

Prăjiturile cu fructe sunt binevenite în orice sezon. Iar aceasta este atât de uşor de pregătit.

Ingrediente

5-6 prune

3 ouă

5 linguri zahăr

½ cană făină

½ iaurt

1 lingură esenţă de vanilie

1 praf de sare

¼ cană zahăr pudră

unt pentru uns tava

Rupe prunele în jumătate şi scoate-le sâmburii. Separă albuşurile de gălbenuşuri. Amestecă gălbenuşurile cu zahărul până devin ca o cremă. Adaugă iaurtul, vanilia şi sarea şi mixează-le. Încorporează făina. Bate într-un vas separat albuşurile spumă şi pune-le peste gălbenuşuri, amestecând uşor cu o spatulă. Unge tava cu unt şi toarnă compoziţia, iar deasupra aşază prunele.

Dă tava la cuptor pentru 30-40 de minute. După ce s-a răcit presară zahăr pudră.

Sursa foto http://www.lilvienna.com

http://www.lilvienna.com

Mai multe