Clătite coreene cu dovlecei şi sos
Din bucătăriile străine, pentru micul dejun, am ales pentru tine o reţetă de clătitecoreene cu dovlecei şi sos.
De ce ai nevoie ca să faci clătite coreene cu dovlecei şi sos (4 porţii)
250 g făină
1 ou
500 g dovlecei, daţi prin răzătoarea mare
3 cepe verzi, tăiate fin
sare
200 ml apă
Pentru sos
4 linguri sos de soia
4 linguriţe oţet din vin
2 linguri ulei de susan
1 căţel de usturoi, zdrobit
1 praf de boia iute
Cum prepari clătite coreene cu dovlecei şi sos:
Pui făina într-un castron şi o amesteci cu oul, apa, şi sarea. Îl laşi să se odihnească 10 minute.
Între timp, pregăteşti sosul amestecând toate ingredientele.
Încorporezi dovleceii în aluat, adaugi 1 lingură de ulei, piper negru măcinat, după gust şi amesteci bine. Încălzeşti puţin ulei într-o tigaie şi când s-a încins, torni un polonic de aluat. Prăjeşti clătita până se rumeneşte, pe amble părţi. Procedezi la fel şi cu restul aluatului. Tai clătitele în 4 şi le serveşti cu sos.