Clătite cu dulceaţă de vişine (de post)
Nu-i nevoie de lapte şi ou ca să faci cele mai bune clătite. Ingrediente
Pentru aluat
700 g făină (albă, neagră, integrală)
750 ml apă minerală
½ linguriţă sare
1 lingură coajă rasă de lămâie sau portocală
2 linguri ulei floarea-soarelui
50 g zahăr
Pentru umplutură
dulceaţă de vişine
Mod de preparare
Omogenizezi bine toate ingredientele pentru aluat, având grijă să nu se formeze cocoloaşe. Laşi aluatul să se odihnească 15 minute înainte să-l foloseşti.
Încingi tigaia, o ungi cu ulei, după care torni un polonic cu aluat. Laşi clătita să se închege, o întorci folosind o spatulă de lemn sau o furculiţă şi o ţii să se rumenească.
Scoţi clătitele pe o farfurie. După 2-3 clătite, mai ungi tigaia cu puţin ulei, ca să nu se prindă aluatul.
Când ai terminat toate clătitele, le umpli cu dulceaţă de vişine, le împătureşti sau le rulezi şi le aşezi pe un platou.