Clătite cu ou și somon afumat

29 mai 2024   Mâncăruri rapide

Ai poftă de un preparat apetisant? Îţi recomandăm o reţetă săţioasă de clătite cu ou și somon afumat, un adevărat deliciu culinar.

Ingrediente

1 cană făină integrală

1 ou

1/2 cană lap

1/4 cană apă

1 praf de sare

ulei, pentru prăjit

somon afumat

4 ouă

nuci și pătrunjel, pentru decor

Mod de preparare

Într-un castron, amesteci făina și sarea cu oul, adaugi, treptat, laptele și apa, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.

Încingi o tigaie antiaderentă și o ungi cu puțin ulei. Torni aluat într-un strat subțire, rotești tigaia pentru a distribui aluatul pe întreaga suprafață. Coci clătita 1-2 minute sau până când marginile încep să se întărească și partea de jos este rumenită, apoi o întorci și pe cealaltă parte și o mai lași încă 1-2 minute. Repeți acest proces până când ai folosit tot aluatul.

Încălzești o tigaie antiaderentă și adaugi puțin ulei. Spargi ouăle, câte unul pentru fiecare clătită și le prăjești 2-3 minute sau până când albușurile sunt complet coapte și gălbenușul rămâne moale. Condimentezi cu sare și piper, după gust.

Așezi un ou prăjit pe clătită și pliezi astfel încât partea superioară să fie deschisă pentru gălbenuș. Garnisești cu somon afumat, nuci și pătrunjel. Se servesc calde.

Mai multe