Clătite cu ou și somon afumat
Ai poftă de un preparat apetisant? Îţi recomandăm o reţetă săţioasă de clătite cu ou și somon afumat, un adevărat deliciu culinar.
Ingrediente
1 cană făină integrală
1 ou
1/2 cană lap
1/4 cană apă
1 praf de sare
ulei, pentru prăjit
somon afumat
4 ouă
nuci și pătrunjel, pentru decor
Mod de preparare
Într-un castron, amesteci făina și sarea cu oul, adaugi, treptat, laptele și apa, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
Încingi o tigaie antiaderentă și o ungi cu puțin ulei. Torni aluat într-un strat subțire, rotești tigaia pentru a distribui aluatul pe întreaga suprafață. Coci clătita 1-2 minute sau până când marginile încep să se întărească și partea de jos este rumenită, apoi o întorci și pe cealaltă parte și o mai lași încă 1-2 minute. Repeți acest proces până când ai folosit tot aluatul.
Încălzești o tigaie antiaderentă și adaugi puțin ulei. Spargi ouăle, câte unul pentru fiecare clătită și le prăjești 2-3 minute sau până când albușurile sunt complet coapte și gălbenușul rămâne moale. Condimentezi cu sare și piper, după gust.
Așezi un ou prăjit pe clătită și pliezi astfel încât partea superioară să fie deschisă pentru gălbenuș. Garnisești cu somon afumat, nuci și pătrunjel. Se servesc calde.