Cod în crustă de usturoi şi lămâie

12 ianuarie 2018   Mâncăruri rapide

Încearcă un preparat pe bază de peşte care se prepară foarte uşor. Codul în crustă de usturoi şi lămâie este pur şi simplu delicios.

Ingrediente 1 lingură ulei 100 g pesmet 100 g iaurt 3 linguri parmezan ras 1 mână de pătrunjel, tocat 4 bucăţi file de cod busuioc tocat, după gust 2-3 căţei de usturoi, pisaţi zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie boia, după gust sare piper

Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Într-un bol, amesteci uleiul cu pesmetul. Separat, combini iaurtul, parmezanul, busuiocul, usturoiul, boiaua, pătrunjelul, coaja rasă de lămâie, sare şi piper, după gust. Ungi bucăţile de peşte cu amestecul, apoi adaugi deasupra pesmetul.

Aşezi peştele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dai la cuptor aproximativ 15 minute, în funcţie de cât de groase sunt fileurile de cod. Serveşti cu zeamă de lămâie.

Sursa https://bakerbynature.com

https://bakerbynature.com

Mai multe