Colţunaşi cu carne

10 aprilie 2018   Mâncăruri rapide

Aceşti colţunaşi pot fi preparaţi şi cu bucăţi mici de kaizer.

Ingrediente (4 porţii)

250 g carne de vită tocată 250 g carne de porc tocată 3 căni făină 1 1/2 cană lapte 2 ouă 1 ceapă sare piper boia iute

Mod de preparare

Amesteci carnea cu ceapa tocată şi condimentezi cu sare, piper şi boia iute, după gust. Adaugi o jumătate de cană de lapte peste carne şi amesteci bine până se omogenizează.

Frămânţi un aluat mai tare din făină, restul de lapte, ouă şi un praf de sare. Întinzi o foaie de o jumătate de centimetru şi, cu gura unui pahar, tai cerculeţe cu diametrul de 3-4 cm. Pui pe fiecare bucăţică de aluat câte o linguriţă de carne, îndoi marginile şi le lipeşti bine. Fierbi colţunaşii în apă clocotită cu sare până se ridică la suprafaţă. Îi serveşti cu ceapă prăjită şi cu smântână.

Mai multe