Colţunaşi cu carne
Aceşti colţunaşi pot fi preparaţi şi cu bucăţi mici de kaizer.
Ingrediente (4 porţii)
250 g carne de vită tocată 250 g carne de porc tocată 3 căni făină 1 1/2 cană lapte 2 ouă 1 ceapă sare piper boia iute
Mod de preparare
Amesteci carnea cu ceapa tocată şi condimentezi cu sare, piper şi boia iute, după gust. Adaugi o jumătate de cană de lapte peste carne şi amesteci bine până se omogenizează.
Frămânţi un aluat mai tare din făină, restul de lapte, ouă şi un praf de sare. Întinzi o foaie de o jumătate de centimetru şi, cu gura unui pahar, tai cerculeţe cu diametrul de 3-4 cm. Pui pe fiecare bucăţică de aluat câte o linguriţă de carne, îndoi marginile şi le lipeşti bine. Fierbi colţunaşii în apă clocotită cu sare până se ridică la suprafaţă. Îi serveşti cu ceapă prăjită şi cu smântână.