Compot de pere şi scorţişoară

19 februarie 2014   Mâncăruri rapide

Să ne aducem aminte de gustul compoturilor din cămara bunicii.

Ingrediente:

2 pere tăiate bucăţele un sfert de cană de stafide un sfert de cană de suc de mere un sfert de linguriţă de scorţişoară nucşoară pisată 2 linguri de unt nesărat(opţional) o lingură de oţet din vin roşu sau de cidru sare şi piper după gust

Mod de preparare:

Într-o crăticioară puneţi perele, stafidele, sucul de mere, scorţişoara, nucşoara şi untul. Lăsaţi compotul la fiert, pe foc mediu, timp de 10 minute, amestecând ocazional. Adăugaţi oţetul din vin roşu, sarea şi piperul, până când sucul se subţiază şi bucăţile de pere încep să devină moi. Se lasă la răcit 5 minute, apoi se poate servi.

Sursa: wholefoodsmarket.com

Mai multe