Conopidă cu smântână la cuptor - Reţeta simplă

31 iulie 2017   Mâncăruri rapide

Cauţi o reţetă simplă, pentru o garnitură gustoasă? Încearcă această reţetă cu conopidă, făcută cu caşcaval şi ouă, la cuptor.

Ingrediente (4 porţii)

800 g conopidă 200 ml smântână cu 30% grăsime 100 ml lapte 100 g caşcaval ras 2 ouă nucşoară rasă, după gust 2 felii de pâine albă, fără coajă, tăiată cubuleţe unt, pentru uns tava sare piper

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 200 °C şi ungi o tavă de copt cu unt. Opăreşti conopida în apă cu sare, 2 minute. O scoţi, o scurgi şi o transferi în tava unsă.

Separat, combini smântâna, laptele, caşcavalul şi ouăle, amesteci bine, condimentezi cu sare, piper măcinat şi nucşoară şi torni compoziţia peste conopidă. Pui cubuleţele de pâine pe deasupra şi dai tava la cuptor 25-30 de minute, până se rumeneşte.

Sursa + foto: www.finedininglovers.com

www.finedininglovers.com

Mai multe