Conopidă gratinată
Pentru a-i conferi un gust interesant, hai să încerci să gratinezi conopida!
De ce ai nevoie ca să faci conopidă gratinată:
1 conopidă medie
150 g bacon
50 g caşcaval
100 g smântână, pentru gătit
2 linguri făină
1 ou
sare
piper măcinat
piper boabe
1 foaie dafin
1 crenguţă cimbru
2 linguri ulei
2 linguri parmezan
Cum prepari conopidă gratinată:
Rupi conopida bucheţele, pe care le speli sub un jet de apă rece şi le laşi la scurs. Le fierbi în apa în care ai adăugat foaia de dafin, sare, cimbrul şi boabe de piper, după gust. O ţii 10 minute, apoi o scurgi. Tai baconul fâşii. Aşezi bucheţelele de conopidă într-o tavă unsă cu ulei şi presari peste ele baconul. Combini caşcavalul ras cu smântâna, oul, făina, sare şi piper măcinat, după gust. Torni compoziţia în tavă şi o ţii la cuptor, încălzit în prealabil, până când se rumeneşte uşor. Scoţi tava, presari parmezanul şi serveşti conopida fierbinte.