Cremă de vanilie cu căpşuni
De fiecare dată când auzeam că mama pregăteşte cremă de vanilie cu căpşuni, eram cel mai fericit copil. Prepară şi tu pentru un gust al copilăriei readus pe masa ta!
Ingrediente pentru cremă de vanilie cu căpşuni
300 ml frişcă lichidă 200 ml lapte 80 g zahăr 6 gălbenuşuri 2 batoane de vanilie 300 g căpşuni congelate 8 linguri zahăr pentru caramel 4 frunze de mentă pentru decor
Mod de preparare pentru cremă de vanilie cu căpşuni
Frişca, laptele, zahărul şi gălbenuşurile se bat bine. Batoanele de vanilie se taie pe lung, se răzuie cu un cuţit seminţele şi se pun în amestecul de frişcă. Se amestecă bine.
Căpşunile se decongelează şi se pun la scurs. Se taie în două şi se împart în patru cupe termorezistente (ca în imagine). Se toarnă crema cu gălbenuşuri peste căpşuni, lăsându-se cupele goale 1/4. Se aşază într-un vas umplut pe jumătate cu apă şi se coc circa 35 de minute, la foc mic. Se scot din cuptor, se presară cu zahărul pentru caramel şi se mai lasă câteva minute până se caramelizează. Aceasta crema de vanilie cu capsuni se lasă să se răcească şi se servesc decorate cu mentă.
Tort cu iaurt şi piersici (fără gluten)
Tort cu iaurt şi piersici (fără gluten)