Crenvurşti fripţi

21 august 2014   Mâncăruri rapide

Frigărui de crenvurşti! Perfecte pentru o zi de vară şi o alternativă la crenvurştii fierţi.

Pregătire: 15 min. Preparare: 15 min. Grad de dificultate: 1

Ingrediente

300 g crenvurşti

2 cepe roşii

3 ardei graşi (roşu, verde, galben)

200 g telemea de oi

2-3 linguri ulei

Pentru salată

1 salată verde

5-6 ridichi

1 castravete

4-5 roşioare cherry

2 linguri ulei

2 linguri zeamă de lămâie

sare, piper

Preparare

1.Tai crenvurştii bucăţi de 3 cm, procedezi la fel cu ceapa, ardeii şi telemeaua, având grijă ca toate ingredientele să aibă cam aceeaşi mărime.

2.Înfige pe ţepuşele de frigărui bucăţile de crenvurşti, aşezând între ele bucăţi de ceapă, ardei, brânză, alternând sortimentele şi culorile pentru a avea un aspect plăcut.

3.Stropeşte frigăruile cu ulei, aşază-le pe grătarul bine încins şi rumeneşte-le pe ambele părţi câte 3-4 minute.

4.Între timp, rupe salata bucăţi, aşaz-o într-un castron mare, adaugă castravetele tăiat felii subţiri, feliile de ridichi, bucăţelele de ardei gras şi roşioarele cherry, întregi sau tăiate pe jumătate. Asezonează cu un sos preparat din ulei, zeamă de lămâie, sare şi piper, după gust. Serveşte salata alături de frigăruile calde.

sursa foto: Fotolia

Mai multe