Crochete de mozzarella cu sos marinara

3 octombrie 2017   Mâncăruri rapide

Crochetele trebuie neapărat servite alături de un sos, iar cel marinara este alegerea cea mai bună.

De ce ai nevoie pentru sos

200 g sos de roşii

2 căţei de usturoi

pătrunjel

oregano

2 linguri ulei de măsline

sare

piper

Pentru crochete

2 bile mai mari de mozzarella

200 g pesmet

½ linguriţă pudră de usturoi

pătrunjel uscat

sare

2 ouă

100 g făină

ulei, pentru prăjit

Cum se prepară crochetele

Pentru sos, toci căţeii de usturoi şi-i rumeneşti în ulei aproximativ 30 de secunde, apoi adaugi sosul de roşii, pătrunjel, oregano, sare şi piper, după gust. Amesteci şi laşi 2-3 minute să fiarbă la foc mic, pentru a se amesteca aromele.

Pentru crochete, amesteci pesmetul cu pudra de usturoi, pătrunjel şi sare.

Baţi ouăle şi pui într-un vas făina, apoi feliezi bilele de mozzarella. Treci feliile de mozzarella prin făină, apoi prin ou, prin pesmet, apoi din nou prin făină, ou şi pesmet. Le rumeneşti în ulei apoi le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Le serveşti cu sos marinara.

Sursa http://www.spainonafork.com

http://www.spainonafork.com

Mai multe