Crostini cu gem de ceapă roșie și smochine
Gata în doar 20 de minute, acest aperitiv este perfect pentru orice ocazie, fie ea festivă ori nu.
Ingrediente
1 baghetă
150 g brânză Brie sau Gorgonzola
1 ceapă roșie mare
2 linguri ulei de măsline
2 linguri zahăr brun
1/4 ceașcă oțet balsamic
6-8 smochine proaspete, tăiate felii
frunze proaspete de cimbru
sare și piper, după gust
Mod de preparare
Tai bagheta în felii subțiri, le așezi într-o tavă de copt și le bagi în cuptorul preîncălzit 5-7 minute sau până când devin crocante și ușor aurii.
Într-o tigaie, încingi uleiul de măsline la foc mediu, adaugi ceapa tăiată felii subțiri și o călești 5 minute, până când devine moale și translucidă.
Pui zahărul brun și oțetul balsamic peste ceapă, amestecând continuu. Reduci focul și lași să fiarbă 10-15 minute, până când ceapa devine cărămizie și gemul de ceapă s-a îngroșat. Amesteci din când în când.
Între timp, așezi feliile de pâine prăjită pe un platou, întinzi pe fiecare felie o cantitate mică de gem de ceapă, apoi o felie subțire de brânză și acoperi cu o felie de smochină. Presari frunze proaspete de cimbru deasupra și condimentezi cu sare și piper după gust.