Cum faci cel mai bun sos Alfredo pentru paste

20 ianuarie 2017   Mâncăruri rapide

Ideal în combinaţie cu paste făinoase, acest sos Alfredo este cremos şi delicios. Încearcă şi tu reţeta simplă şi vei vedea cât este de gustos.

Ingrediente

115 g unt 500 g smântână cu un conţinut mare de grăsime 115 g cremă de brânză ½ linguriţă usturoi tocat 1 linguriţă usturoi pudră 1 linguriţă ierburi italiene ¼ linguriţă sare ¼ linguriţă piper 100 g parmezan ras

Mod de preparare

Adaugi untul într-o cratiţă, pui smântâna şi crema de brânză. Acoperi şi ţii la foc mic, amestecând până se topeşte untul. Adaugi usturoiul tocat, pe cel sub formă de pudră, ierburile italiene, sare şi piper. Continui să amesteci până la omogenizare. Pui parmezanul ras. Laşi să fiarbă la foc mic şi mai ţii 3-5 minute pe aragaz, până începe să se îngroaşe sosul. La final, îl amesteci cu pastele tale preferate, fierte în prealabil.

Sursa + foto: therecipecritic.com

therecipecritic.com

Paste cu sos de roşii

Paste cu sos de roşii

Reţeta simplă de paste carbonara

Reţeta simplă de paste carbonara

Paste cu ton şi ciuperci, reţeta simplă

Paste cu ton şi ciuperci, reţeta simplă

Mai multe